Logo Novosutra
Logo Good Company
Logo Enna Logo PPD
Logo Novosutra

Dan Zaklade Novo sutra u Petrinji

U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu, održan je bogat sportski, zabavni i edukativni program, a event je otvoren predstavljanjem humanitarnog projekta PPD-a i Zaklade Novo sutra

U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu, održan je bogat sportski, zabavni i edukativni program, a event je otvoren predstavljanjem humanitarnog projekta PPD-a i Zaklade Novo sutra

Petrinja, 18. rujna 2020. -  

Rođendansku proslavu i Dan naše zaklade Novo sutra ove godine odlučili smo preseliti u Petrinju i lokalnom stanovništvu pružiti nadu u bolje sutra humanitarnim eventom punim zabave, sporta, druženja i edukacije. 

Upravitelj Zaklade Novo sutra Davor Relatić objasnio je zašto smo preselili proslavu u Petrinju: "Inače, naš tradicionalni Dan zaklade svake godine održava se u Vukovaru, gdje je sjedište naše zaklade. Nažalost, svi smo bili svjedoci ovog razornog potresa na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta i upravo je to bio motiv da se ovogodišnji Dan zaklade i proslava 20.rođendana tvrtke koja je osnivač i zakladnik naše zaklade održi ovdje u Petrinji. Bolju proslavu Dana zaklade nismo mogli zamisliti."

U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu, održan je bogat sportski, zabavni i edukativni program, a event je otvoren predstavljanjem humanitarnog projekta PPD-a i Zaklade Novo sutra: "Pravi razlog za ovo sve  je puno širi i puno veći, a to je pokretanje zajedničkog višegodišnjeg humanitarnog projekta Zaklade Novo sutra i PPD-a s ciljem pomoći pri školovanju 53 djeteta bez adekvatne roditeljske skrbi ili slabijeg imovinskog stanja. Umjesto u građevine, mi smo odlučili ulagati u ljude kao što to radimo i u poslovanju kompletne grupacije. Kako su mnogi naši projekti usmjereni ka djeci, i ovaj put smo se odlučili za isto", naglasio je Relatić.

Program su vodili Doris Pinčić i Luka Bulić, koji je za djecu održao i nagradni Eko kviz. Oko fontane u parku postavljena je i velika izložba najboljih dječjih radova iz natječaja  "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi", koji je PPD ranije ove godine proveo s udrugom Lijepa Naša.

Najmlađi su se okušali i u natjecateljskom sportskom sadržaju koji je za njih pripremio poznati voditelj i trener Mario Mlinarić. Za djecu je Mario pripremio mnoge zabavne sportske aktivnosti, poput skakanja u vreći, badmintona, nošenja jajeta u žlici i mnogih drugih.

Djecu je razveselio i poseban tim uličnih zabavljača - žonglera i mađioničara, a mogli su uživati i na raznim napuhancima i VR setovima. Tu su bile i razne društvene igre poput Čovječe ne ljuti se i Jenge u stvarnoj veličini, a okupljeni su se mogli okrijepiti u zonama s besplatnom hranom i pićem - slatkišima, voćem, svježim sokovima, vodom, grickalicama i ostalim slasnim zalogajima.
Na kraju eventa sve prisutne oduševio je koncert mlade glazbenice Mije Dimšić.

S obzirom na to da je PPD u stopostotnom vlasništvu tvrtke Energia naturalis (ENNA), okupljene je na petrinjskom eventu pozdravio i predsjednik uprave PPD-a i ENNA grupe Pavao Vujnovac: "Krenuli smo kao mala tvrtka iz Vukovara i u ovih 20 godina doživjeli smo velike transformacije, uspone i padove, no mogu reći  da smo snagu uvijek crpili iz pozitivnog načina razmišljanja i vrijednosti koje njegujemo i u našoj grupi - a to je da smo zajedno jači. Zato smo i željeli naših 20 godina obilježiti s vama, pružiti vam ruku u ovim teškim vremenima i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ono što nam je uvijek bilo najvažnije, ono bez čega ne bismo uspjeli biti jedna od najvećih hrvatskih tvrtki, uvijek su - ljudi. Naša snaga ne počiva u materijalnim stvarima, već u našem duhu, našem zajedništvu."

Naglasio je da je važno djeci i mladima osigurati prilike da rastu, razvijaju se i stječu znanja: "Želimo im pokazati da nisu sami i da žive u svijetu u kojem postoje prilike, postoji nada u bolje sutra, a to je poruka koju želimo prenijeti danas i vama."

Govor je gospodin Vujnovac zaključio porukom nade u bolje sutra: "Zgrade će se obnoviti, život će krenuti dalje, no ono što želimo da zapamtite od nas, od ovog našeg druženja danas jest da uvijek gledamo oko sebe, budemo otvoreni i pomognemo onime čime imamo. Ponosan sam na svoje PPD-ovce, ali i na sve vas i na Petrinju što nam svima pokazujete da snagu ljudskoga duha ne mogu slomiti ni najteže nepogode. Barem na trenutak danas poklonimo jedni drugima osmijeh kao zalog za bolje i sretnije, zajedničko sutra."