Logo Novosutra
Logo Good Company
Logo Enna Logo PPD
Logo Novosutra

PPD-u Zlatna bilanca za najvećeg privatnog poduzetnika po ukupnom prihodu

Prvo plinarsko društvo dobitnik je posebnog priznanja za najvećeg privatnog poduzetnika po ukupnom prihodu u okviru izbora Zlatne bilance.

Prvo plinarsko društvo dobitnik je posebnog priznanja za najvećeg privatnog poduzetnika po ukupnom prihodu u okviru izbora Zlatne bilance.

Zagreb, 1. srpnja 2022. – U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u četvrtak 30. lipnja 2022., održana je 14. svečana dodjela nagrade Zlatne bilanca koju organizira Fina u partnerstvu s Jutarnjim listom te pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Dodijeljeno je ukupno 19 nagrada: 11 Zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima, 2 priznanja za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja te 6 Zlatnih bilanci za posebne kategorije.

Prvo plinarsko društvo dobitnik je nagrade Zlatna bilanca za najvećeg privatnog poduzetnika po ukupnom prihodu u 2021. godini. Nagradu je preuzela Antonija Glavaš, članica uprave PPD-a.

– U  godini krize ostvarili smo gotovo 21 milijardu kuna prihoda. Od toga u Hrvatskoj 4 milijarde, a 17 u drugim europskim zemljama. I dalje ćemo se truditi otvarati nova tržišta i od krize stvarati prilike – rekla je Antonija Glavaš te zahvalila na ovom priznanju.

Svečanoj dodjeli prisustvovao je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković koji se u svom govoru osvrnuo na rast inflacije i probleme s opskrbom energentima zbog rata u Ukrajini.

– Zbog cijelog konteksta u kojem se nalazimo, podaci koje je hrvatsko gospodarstvo postiglo u 2021. ohrabruju. Hrvatski poduzetnici u 2021. ostvarili su u odnosu na 2020. rast prihoda do 20 posto, rast dobiti od 36 posto, dok su investicije u dugotrajnu imovinu rasle 20 posto – ustvrdio je premijer.

Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2021. godini je tvrtka Decospan Mato Furnir d.o.o., koja je ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji Prerađivačka industrija.

Finini analitičari preciznom metodologijom i izračunima te na temelju godišnjih financijskih izvještaja dolaze do podataka o najuspješnijim tvrtkama. Ove godine je analizirano 144.259 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za ove prestižne nagrade ušlo je njih 3.978.

Nagrade se dodjeljuju prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti.